Ontdek ons (textiel) verleden
Filter de verhalen naar thema

The Big Sheep Tour

250 heideschapen op bezoek

Op donderdag 14 september kwam ‘The Big Sheep Tour’ naar Geldrop. Een dag later liep de kudde door Mierlo. Ruim 250 Kempische heideschapen liepen op donderdagmorgen van Nuenen naar Geldrop richting De Bleek, het plein voor het Weverijmuseum. Ook werd het avonturenboek ‘Het Geheim van het verdwenen Katoenpad’ van de  Geldropse schrijfster Marianne Canters gepresenteerd.  Hier een video-impressie.

Je hoort het al aan de naam 'The Big Sheep Tour', de schapen gaan op tour. Gedurende twee weken maakten 250 schapen een tocht langs de Kempen. Langs de volgende dorpen en steden: Heeze-Leende, Valkenswaard, Eersel, Waalre, Eindhoven, Oirschot, Best, Son en Breugel, Lieshout, Nuenen, Geldrop-Mierlo en Someren.

The Big Sheep Tour

The Big Sheep Tour

Met 'The Big Sheep Tour’ wil Stichting Het Kempische Heideschaap laten zien hoe belangrijk het Kempisch Heideschaap is en aandacht vragen voor de bouw van een nieuwe schaapskooi voor de kudde. Het Kempisch Heideschaap is namelijk een bepalende factor geweest in het ontstaan van het landschap in de Kempen. Begrazing door schapen is onmisbaar voor het behoud van onze heide.

De Stichting is op zoek naar sponsoren om haar doel te realiseren. Tijdens het bezoek organiseert de stichting ook een netwerkborrel voor sponsoren. Kijk voor meer informatie over hoe u de stichting kunt helpen op www.thebigsheeptour.nl. U kunt ook een mailtje sturen aan: sponsoring@thebigsheeptour.nl.

 

Wat een plaatje. <br/>Ruim 200 Kempische heideschapen liggen rustig op De Bleek, het plein voor Centrum Hofdael in Geldrop

Wat een plaatje.
Ruim 200 Kempische heideschapen liggen rustig op De Bleek, het plein voor Centrum Hofdael in Geldrop

Vertel ook jouw verhaal over het textielverleden!
Heb jij nog herinneringen aan het textielverleden van Geldrop of Mierlo? Of heb je nog foto's of documenten ervan in die oude doos op zolder. Laat het ons weten en wij delen ook jouw verhaal of afbeelding.
Vertel hier je verhaal en/of upload afbeeldingen >

Verleden Veweven in het heden maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x